stiri Braila – debraila.ro

Bătrânul TÂLHĂRIT în propria casă: AREST PREVENTIV și CONTROL JUDICIAR în cazul celor doi indivizi | Minorul de 17 ani, lăsat în libertate de procuror

Arest preventiv pentru unul dintre cei doi indivizi care au tâlhărit, în propria casă, un bărbat de 75 de ani din satul Pântecani, comuna Galbenu. Este vorba despre Marian Dobre, în vârstă de 19 ani, din Pântecani.

Celălalt individ, un minor de 17 ani, tot din comuna Galbenu, nu a mai fost prezentat instanței, procurorul dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Judecătoria Făurei a admis, miercuri, propunerea procurorului de caz și a dispus arestarea preventivă a lui Dobre.

Acuzațiile oamenilor legii

În seara de 1 noiembrie, după audieri la Poliția Făurei, doi tineri din comuna Galbenu au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de tâlhărie calificată. Fapta a fost săvârșită la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit primelor date, în noaptea de 27 spre 28 octombrie, în jurul orei 04:00, două persoane necunoscute, care aveau fața acoperită, ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat, în vârstă de 75 de ani, din satul Pântecani – comuna Galbenu, de unde, sub acte de constrângere, ar fi sustras 3.900 de lei și s-au făcut nevăzuți. Un vecin al victimei a sunat la 112.

În urma cercetărilor efectuate, pe 1 noiembrie, oamenii legii au reușit să îi identifice pe cei doi indivizi, stabilindu-se că este vorba despre un minor de 17 ani din satul Sătuc – comuna Galbenu și un tânăr de 19 ani din satul Pântecani – comuna Galbenu.

Prejudiciul, în valoare de 3.900 de lei a fost recuperat în totalitate de polițiști.

Comentarii