stiri Braila – debraila.ro

BATAIE DE JOC: 900 litri combustibil / luna pentru masinile sefilor judetului, din bani publici / Pentru Muzeu, 800 l, iar pentru ISU doar 580 l

Nu mai putin de 900 de litri de combustibil pe luna au la dispozitie sefii judetului pentru a se plimba cu cele trei masini de serviciu, in timp ce sase autoutilitare si autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” pot merge la interventii in limita a doar 580 de litri. Masina care serveste Institutia Arhitectului Sef poate face drumuri in limita a 300 de litri.

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Ionel Epureanu, sustine ca este vorba despre „cote maximale”, care nu trebuie neaparat atinse, desi au fost votate de consilierii judeteni.

„O sa luam in calcul sa punem si GPS pe masini, ca sa vedem unde se deplaseaza. Nu trebuie neaparat ca presedintele CJ sa consume cu masina 300 l de combustibil. Vor fi monitorizate cotele”, a declarat Epureanu in plenul Consiliului Judetean.

Institutia care are cea mai mare cota lunara de combustibil este Muzeul „Carol I” (Muzeul de Istorie), directorul muzeului circuland cu un autoturism Dacia Duster, cu un consum lunar propus de 400 de litri. Tot 400 de litri este si consumul propus pentru un Renault, un alt autoturism al muzeului.

600 de litri este si cota maximala de combustibil a Centrului Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale.

Comentarii