stiri Braila – debraila.ro

Barbatul ranit in accidentul de pe Dunare, in stare critica: i-a fost amputat piciorul de la sold!

Barbatul ranit grav in accidentul produs pe Dunare, duminica seara, in dreptul clubului RaAy, se afla in stare critica. 

Braileanului de 40 de ani i-a fost amputat piciorul de la sold, medicii neavand alta solutie. Practic, membrul inferior i-a fost aproape smuls in urma impactului dintre cele doua ambarcatiuni, o barca de dimensiuni mari si o barca pescareasca.

Persoana care a ramas fara un picior se afla, impreuna cu alte trei persoane – doi barbati si o femeie, in barca pescareasca.

„Pur si simplu a trecut peste ei. Nici nu i-a vazut! A rupt barca in doua. S-a suit pe ei! Barbatul din barca pescareasca a fost scos de oameni din apa. Atarna carnea pe el, nu stiu cum sa va explic. A fost ceva de groaza!”, ne-a relatat un martor.

La Spitalul Judetean a mai ajuns, cu rani usoare, si femeia, in varsta de 26 de ani, care insa a refuzat internarea.

Barbatul care conducea barca de mari dimensiuni a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Oamenii legii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si infractiunii prevazute de art. 12 din Legea nr. 191/2003, privind infractiunile la regimul transportului naval, respectiv schimbarea pozitiei, scoaterea din functiune, avarierea grava sau distrugerea unui semnal de navigatie costier ori plutitor, daca prin aceasta s-ar fi putut pune in pericol siguranţa navigatiei, daca faptele (…) au avut ca urmare un accident de navigaţie ce a produs consecinte deosebit de grave.

Comentarii