stiri Braila – debraila.ro

Bacurile circula doar in situatii de urgenta | O femeie de 80 de ani din Insula Mare urmeaza sa fie adusa la Spitalul Judetean

9 ianuarie

13:00 | O ambulanta urmeaza sa aduca la Spitalul Judetean o femeie de 80 de ani, din satul Tacau, cu grave probleme respiratorii. Bacurile au restrictie de navigatie in continuare, circuland doar pentru rezolvarea situatiilor de urgenta.

8 ianuarie

15:00 | Toate localitatile din judetul Braila sunt alimentate cu energie electrica. Duminica dimineata, gospodariile din 5 localitati nu aveau curent electric.

14:00 | „Perseus”, cel mai mare spargator de gheata din Romania, aflat in patrimoniul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati, va interveni, duminica dupa-amiaza, pe segmentul brailean al Dunarii, unde s-au format sloiuri. Nava, care masoara o lungime de 70 de metri si o latime de 16 metri, poate sparge gheata groasa chiar si de zece metri.

„Perseus” a fost construit la Braila, in perioada 1984-1989.

11:20 | Localitatile Frecatei, Jugureanu, Ciresu, Ulmu si Cuza-Voda (comuna Stancuta) au ramas fara energie electrica. Drumurile judetene Ciresu-Vultureni (DJ 203P) si Braila-Marasu (DJ 212A) sunt inchise circulatiei.

Alte 12 sectoare de drumuri judetene sunt blocate din cauza sulurilor de zapada formate pe timpul noptii din cauza ninsorii si vantului:

– DJ202A – Gulianca-Salcia Tudor-Ariciu

– DJ202B – Tepes Voda-Urleasca

– DJ203R – Ulmu-Ciresu-Ionesti

– DJ203S – Surdila Gaiseanca-Faurei

– DJ211A – Bordei Verde-Viziru

– DJ211B – Victoria-Mihai Bravu

– DJ221 – Cazasu-Martacesti-Romanu-Gemenele-Ramnicelu

– DJ221 – Constantinesti-Sutesti

– DJ221B – Braila-Baldovinesti-Vadeni

– DJ221C – DN23-Silistea-Martacesti

– DJ225A – Jud. Galati-Cotu Mihalea-Cotu Lung-Muchea

– DJ225A – Silistraru-Unirea-Gropeni.

7 ianuarie

17:30 | Frecatei, singura localitate din judetul Braila ramasa fara energie electrica.

17:00 | Trei localitati, Tufesti, Frecatei si Caldarusa (comuna Traian), sunt in continuare in bezna. Sapte sectoare de drumuri judetene sunt blocate.

14:10 | Drumurile judetene au fost deszapezite in proportie de 90%. Se circula in conditii de iarna. Raman inchise drumurile care leaga Romanu de Gemenele, Movila Miresii de Gemenele si Viziru de Spiru Haret.

11:15 | Un copil de 7 ani cu febra, din satul Magureni, comuna Marasu (Insula Mare a Brailei), urma sa fie preluat cu elicopterul SMURD si adus la Spitalul Judetean. Din cauza vremii nefavorabile, aparatul de zbor nu s-a putut ridica de la sol. Copilul urmeaza sa fie transportat cu o salupa a Politiei de Frontiera.

10:00 | Drumurile nationale au fost redeschise circulatiei. Se circula in conditii de iarna pe DN 21 Braila-Slobozia, DN 23 Braila-Focsani , DN 2B Braila-Sendreni si DN 22B Braila-Galati (dig). Pe DN 2B Braila-Buzau se circula dirijat, iar pe DN 22 Braila – Ramnicu Sarat se aplica restrictii de tonaj (7,5 t).

6 ianuarie

17:40 | Numarul localitatilor care au ramas fara energie electrica a scazut la 33. Toate drumurile din judetul Braila, atat cele nationale, cat si cele judetene, raman in continuare inchise.

16:00 | Judetul Braila a scapat de codul rosu de ninsori si viscol, atentionarea meteo expirand la ora 16:00. Totusi, ramane valabil, pana vineri seara, la ora 23:00, codul portocaliu.

Viscolul va continua sa fie puternic, rafalele vantului vor atinge si temporar vor depasi 70…85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si troienind zapada.

15:20 | Barbatul din Salcia Tudor, care acuza hemoragie digestiva, a fost preluat de ambulanta si se indreapta spre Braila. Totodata, septuagenarul din Surdila-Gaiseanca a fost adus cu senilata la Spitalul Orasenescu Faurei.

Senilata de la Garda 5 Faurei se intoarce in Surdila-Gaiseanca pentru a prelua o gravida, care, in prima faza, va fi dusa tot la spitalul din Faurei.

14:00 | Judetul Braila ramane sub cod rosu pana la ora 16:00. ANM a emis la ora 13:00 o avertizare nowcasting cod rosu, valabila in intervalul orar 13:00-16:00, pentru jumatatea sudica a judetului Braila. Localitatile vizate sunt: Faurei, Ianca, Insuratei, Baraganul, Bertestii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Frecatei, Gropeni, Maraau, Mircea Voda, Rosiori, Stancuta, Surdila-Gaiseanca, Surdila-Greci, Traian, Tufesti, Ulmu, Unirea, Victoria, Viziru, Zavoaia.

Se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero.

13:40 | Numarul localitatilor ramase fara energie electrica a ajuns la 55, fiind afectati 21.411 de consumatori.

13:20 | O senilata de la Garda 5 Faurei din cadrul ISU „Dunarea” a plecat spre Surdila-Gaiseanca pentru a aduce la Spitalul Orasenesc Faurei un localnic de 73 de ani, care sufera de retentie urinara. In autospeciala se afla si o asistenta medicala de la statia SAJ Faurei.

13:10 | Panoul electoral aflat in fata Cimitirului Sf. Constantin, la intersectia strazilor Scolii si Pietatii, a fost smuls de rafalele puternice de vant.

Vineri dimineata, circulatia pe Calea Calarasilor intre strada Danubiului si Piata Traian a fost intrerupta pentru cateva zeci de minute, dupa ce un stalp de iluminat a fost pus la pamant de vant.

12:35 | „Noi am primit instiintare de cod rosu de ieri (n.r. joi) si am pornit mobilizarea, se externeaza doar bolnavii din municipiu, cine e din rural nici nu se pune problema. Toti cei care au venit cu ambulanta din rural, indiferent de gravitate, au fost opriti in spital. Cand se ridica codul rosu, dam drumul la externari”, a declarat pentru DEBRAILA Alina Neacsu, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta.

11:45 | O senilata a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dunarea„, in care se afla un paramedic, se indreapta spre localitatea Salcia Tudor, in spatele unei ambulante si al unui utilaj de deszapezire. Un barbat de 50 de ani, care acuza hemoragie digestiva si dureri abdominale, trebuie transportat la spital.

10:25 | La ora 10:00, 42 de localitati au ramas fara energie electrica, fiind afectati 17.247 de consumatori.

09:45 | ANM a prelungit codul rosu pentru judetele Braila si Buzau pana la ora 16:00. Si judetul Vrancea a intrat sub cod rosu pana la ora 16:00.

Sunt vizate de cod localitatile din nord-vestul judetului: Ianca, Cazasu, Galbenu, Gemenele, Gradistea, Jirlau, Maxineni, Mircea Voda, Movila Miresii, Racovita, Ramnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Silistea, Sutesti, Traian, Tudor Vladimirescu, Vadeni, Visani;

09:30 | Un numar de 42 de trenuri care circula in zonele cele mai afectate de viscol, respectiv judetele Braila, Buzau, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi, au fost anulate, anunta CFR Calatori.

Trenuri anulate care aveau statie pe teritoriul judetului Braila:

R 7371 pe ruta Faurei – Galati;

R 8201 pe ruta Buzau – Constanta, cu oprire in Faurei;

R 8204 pe ruta Constanta – Buzau, cu oprire in Faurei;

R 8202 pe ruta Constanta – Buzau, cu oprire in Faurei;

R 8201 pe ruta Buzau – Constanta, cu oprire in Faurei.

08:50 | Evenimentele programate pe Faleza cu ocazia Bobotezei au fost anulate de municipalitate. Sfintirea apei va avea loc la Catedrala, la ora 10:45.

„Inotatorii nu vor mai avea ocazia sa recupereze crucea din Dunare deoarece valurile puternice le vor pune viata in pericol, nu se vede absolut nimic si trebuie sa punem pe primul plan viata si sanatatea oamenilor”, a precizat primarul Marian Dragomir pe o retea de socializare.

08:30 | Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de cod rosu, valabila de la ora 8.30, pana la ora 13.00. Sunt vizate de cod localitatile: Faurei, Ianca, Insuratei, Baraganul, Bertestii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Frecatei, Gropeni, Marasu, Mircea Voda, Rosiori, Stancuta, Surdila-Gaiseanca, Surdila-Greci, Traian, Tufesti, Ulmu, Unirea, Victoria, Viziru, Zavoaia.

18 localitati au ramas fara energie electrica, fiind afectate aproximativ 4.000 de persoane.

08:25 | Toate drumurile din judetul Braila, atat cele judetene, cat si cele nationale, au fost inchise, vineri dimineata, din cauza viscolului puternic.

05.30 | satul Ciocile – 781 consumatori fara energie electrica intre orele 00.40 – 04.45. O echipa Electrica a actionat pentru remedierea defectiunii;
– incepand cu orele 05.00, la iesirile din municipiul Braila, pe drumurile nationale DN 2B, DN 21, DN 22 si DN 23, au fost instalate filtre ale IPJ Braila pentru informarea participantilor la trafic despre situatia pe drumurilor nationale;
– incepand cu orele 05.30, drumurile nationale DN 22 Braila – Gradistea si DN 2B Braila – Buzau sunt inchise traficului pe teritoriul judetului Braila din cauza vizibilitatii reduse;
– la trecerea BAC Smardan (legatura cu jud. Tulcea) circula doar bacurile de capacitate mare, iar la trecere BAC spre Insula Mare a Brailei circula bacurile doar pentru situatii de urgenta.

Comentarii