stiri Braila – debraila.ro

Aventuri in AVION | Un BRAILEAN a batut o stewardesa pentru ca nu i-a mai dat alcool si a fortat aterizarea | Eduard Marcopol a ajuns la puscarie pentru scandalul din aer

Spre sfarsitul anului 2015, mai exact pe 27 august, un brailean care se intorcea cu avionul in tara, de la Bruxelles, a facut un scandal urias in aeronava, lovind-o chiar pe una dintre stewardese. Femeia a refuzat sa-i mai dea de baut. Avionul a fost nevoit sa aterizeze pe Aeroportul Timisoara, desi destinatia era Otopeni.

Condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare cu executare pentru fapta sa,  Eduard Leonard Marcopol, in varsta de 42 de ani, se ascundea de oamenii legii, insa, in urma cu doar cateva zile, pe 3 martie, politistii braileni l-au gasit in Constanta. Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Procurorii timisoreni, cei care l-au trimis in judecata pe Marcopol, sustin ca acesta, in timp ce personalul navigant servea mancare si bauturi, a devenit recalcitrant, injurand si amenintand atat stewardesele, cat si pe ceilalti pasageri. Mai mult decat atat, dupa ce o insotitoare de bord a refuzat sa-l mai serveasca cu alcool, a lovit-o.

„Comportamentul agresiv si amenintator al inculpatului la bordul aeronavei a fost de natura sa puna in pericol siguranta pasagerilor si a zborului astfel ca, la ora 22:30, comandantul aeronavei a aterizat fortat pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara, unde inculpatul a fost debarcat cu ajutorul organelor Politiei de Frontiera”, precizeaza anchetatorii.

Eduard Leonard Marcopol a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, in 2015, pentru trafic de etnobotanice, intr-un dosar DIICOT Braila in care a mai fost condamnat si Ionut Stefan Eparu, cunoscut ca „Epy, baronul cateilor”.

Comentarii