stiri Braila – debraila.ro

Automaturatoare pe strazile Brailei | Primarul: „Foarte multi erau reticienti. Este una dintre cele mai moderne din tara!”

ECO, societatea de salubritate a carui actionar majoritar este Consiliul Local Municipal, a scos deja pe strazi una dintre cele mai noi achizitii: un utilaj modern care va matura, spala si aspira asfaltul. Primarul Marian Dragomir a anuntat ca automaturatoarea va actiona doar pe strazile principale.

„La inceputul anului parea o gluma si foarte multi erau reticienti ca vom face acest lucru. Automaturatoarea ECO este una dintre cele mai moderne din tara. Este mult mai eficient decat acei maturatori pe care ii vedeti si sunt din ce in ce mai putini. La spalarea strazilor se folosesc solutii ecologice, detergenti avizati de institutiile de specialitate. Utilajul are si aspirator dedesubt, dar si un furtun in spate. Pe strazile laturalnice, unde avem masini parcate, nu incape automaturatoarea”, a explicat edilul.

Automaturatoarea, care a costat aproximativ 140.000 de euro, va fi vazuta deocamdata doar pe strazile din sectorul ECO, Dragomir invitandu-i si pe cei doi operatori de salubritate privati, Brai-Cata si RER, sa achizitioneze un astfel de utilaj.

„Vom vedea anul viitor daca se justifica si un al doilea astfel de utilaj. Daca Brai-Cata si RER nu vor aduce astfel de utilaje, ECO va intra si pe sectoarele celor doua societati private”, a conchis Dragomir.

Comentarii