stiri Braila – debraila.ro

AUDIO | „Chiar dacă fac pușcărie la bătrânețe, dar aia ești! Jegule! Te dau cu cracii în sus!” | DIALOG între primarul Gropeniului și o consilieră din Opoziție, în ședința Consiliului Local | Stan Malinche este unul dintre cei mai controversați edili din județul Brăila: i-a arătat lenjeria intimă unei tinere căreia îi promitea angajarea și s-a urcat băut la volan

Dialog șocant, presărat cu amenințări și jigniri, între primarul comunei Gropeni și o consilieră din Opoziție, chiar în timpul celei mai recente ședințe a Consiliului Local. Totul a plecat de la nominalizările pentru comisia de evaluare a performanțelor profesionale ale secretarului-general al comunei, o persoană apropiată de edil. 

Primarul Stan Malinche este membru PNL și a fost, în ultimii ani, în mijlocul mai multor controverse publice, iar femeia este Angelica Zainea, unul dintre cei cinci consilieri locali PSD din comună.

Potrivit înregistrării audio din ședință, Zainea i-a reproșat lui Malinche faptul că nu au fost făcute propuneri pentru comisia de evaluare a secretarului-general în plenul ședinței – cum prevede legislația, ci, în proiectul de hotărâre care urma supus votului, fusese trecute deja numele a doi consilieri locali PNL.

Astfel, consiliera PSD a anunțat că se abține, alături de colegii de partid, de la votarea proiectului, argumentând că „nu s-a făcut nicio propunere, aici, în Consiliul Local, ci au fost scrise în birou”.

Acesta a fost momentul care a stârnit furia edilului liberal. Stan Malinche îi spune secretarului-general al comunei, tot o femeie, să „o lase în pace” pe consiliera PSD pentru că „de doi ani e numai contra, ce dracu!”.

„Doamna o să meargă cu nesimțirea până la infinit!”, a continuat primarul Gropeniului.

„Nesimțit sunteți dumneavoastră, dar mare nesimțit sunteți!”, i-a replicat consiliera.

Din acest punct, jignirile au explodat, edilul făcând trimiteri inclusiv la mama consilierei Angelica Zainea și, practic, amenințând-o cu moartea.

Continuarea dialogului dintre edil și consilieră:

Primarul: „Nesimțită e maică-ta care te-a făcut pe tine!”

Consilieră: „Nu, dumneavoastră sunteți!”

Primarul: „Jegule!”

Consiliiera: „Tu, măi, Malinche, care ești mai mare jegos. Domnu’ președinte (n.r. de ședință)?”

Primarul: „Dacă vin la tine, te dau cu cracii în sus acum! Ai înțeles? Nu îți e rușine?”

Consilieră: „Ce faci?”

Primarul: „Du-te și învață…”

Consilieră: „Ia vin-o și dă-mă cu cracii în sus! Ia zi domnule președinte…?”

(….)

Primarul: „Dacă mai mă jignești…”

Consilieră: „Dar nu v-am jignit, domnule primar! Dumneavoastră ați început!”

Primarul: „Deci, ascultă ce spun… Nu numai aici și în alte locuri unde mă jignești…”

Consilieră: „Haideți, amenințați-mă!”

Primarul: „Chiar dacă fac pușcărie la bătrânețe, dar aia ești!”

Consilieră: „Mă omorâți?”

Primarul: „Nu știu ce îți fac… O să vezi! Mai jignește-mă!”

Stan Malinche, primarul care promitea, în chiloți, angajări

Primarul din Gropeni a devenit cunoscut opiniei publice după ce, la sfârșitul anului 2021, presa locală a publicat un videoclip în care Malinche era în lenjerie intimă, într-o cameră de hotel, totul în timp ce vorbea pe apel video (foto) cu o fată căreia îi promitea că o va angaja la instituția pe care o conduce. Atunci, știrea a făcut înconjurul presei naționale.

În video-ul respectiv, Malinche face trimitere la chestiuni de natură sexuală.

Totodată, s-a scris despre faptul că, în trecut, edilul ar fi ieșit noaptea din sediul Primăriei, la bustul gol, după ce ar fi consumat alcool împreună cu alte persoane.

Mai mult decât atât, anul trecut, în august, edilul s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volan, deși rămăsese fără permis după ce a fost prins băut.

În iulie 2022, după episodul „angajări în chiloți”, deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, anunțase că va propune retragerea sprijinului politic pentru primarul comunei Gropeni, fapt care a rămas însă doar la nivel de declarație publică.

„Comportamentul domnului primar Stan Malinche din ultima perioadă m-a făcut să iau decizia de a propune la următoarea ședință a Biroului Politic Județean retragerea sprijinului politic pentru acesta”, spunea, la acel moment, șeful PNL Brăila.

Comentarii