stiri Braila – debraila.ro

Arhiepiscopul Casian: „In 1998, la Braila, a avut loc un Te Deum la implinirea a 50 de ani de la casatoria Regelui Mihai cu Regina Ana”

Prezent la sarbatorirea hramului Bisericii „Sf. Nicolae”, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a vorbit, la sfarsitul Sfintei Liturghii, despre personalitatea regelui Mihai, IPS Casian amintind de vizita pe care cuplul regal a facut-o, in urma cu 19 ani, la Braila.

„Ca toata suflarea crestineasca si romaneasca si, intr-un fel, lumea intreaga, deplangem plecarea dintre noi, in Ajunul Sfantului Nicolae, a regelui Mihai. Personalitate marcanta a vietii noastre, a istoriei noastre, a culturii si spiritualitatii noastre, regele Mihai ramane ca o emblema. Ii va insufleti in continuare pe toti cei ce simt romaneste si cred in idealurile pe care el le-a aparat, democratia si unitatea poporului roman. Sfanta noastra Biserica i-a pomenit si ii pomeneste pe toti eroii si martirii care au marturisit, ca si Regele Mihai, credinta, adevarul de pe pozitii crestine nesovaite”, a precizat ierarhul, citat de Agerpres.

Arhiepiscopul a vorbit despre vizita regelui Mihai si a reginei Ana la Braila, in iunie 1998, cand, in Biserica Greaca, a fost savarsit un Te Deum (n.r. scurt serviciu religios oficiat intr-o imprejurare solemna) la celebrarea Nuntii de Aur a suveranilor.

IPS Casian a rostit si o scurta rugaciune pentru regele Mihai, iar un sobor de preoti a cantat „Vesnica pomenire”.

Comentarii