stiri Braila – debraila.ro

AREST la domiciliu pentru un tânăr brăilean: furturi de 200.000 de lei | A spart 11 boxe, 3 garaje și un punct termic

Un brăilean de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat. Ulterior, instanța a respins propunerea de arestare preventivă și a dispus măsura arestului la domiciliu.

Acuzațiile polițiștilor

Inițial, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, tânărul ar fi sustras bunuri în valoare de 6.000 de lei din incinta a 11 boxe situate la subsolul unui bloc din municipiu.

De asemenea, în nopțile de 24 spre 25 ianuarie și de 7 spre 8 februarie, individul, prin forțarea sistemului de închidere, ar fi pătruns în incinta a trei garaje din municipiu, de unde ar fi furat mai multe bunuri în valoare de 4.000 de lei.

În cele din urmă, în noaptea de 11 spre 12 februarie, prin forțarea lacătului, ar fi intrat într-un punct termic din municipiu, de unde a plecat cu sumele de 14.000 de euro și 140.000 de lei.

Potrivit Poliției, o parte din banii sustrași, ar fi fost oferiți de tânăr unui bărbat de 48 de ani pentru a-i tăinui faptele comise.

Complicele a fost, la rândul lui, reținut de oamenii legii, însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus măsura controlului judiciar.

În cazul tânărului de 23 de ani, pe numele său Ionuț Ștefan Cherchia, Judecătoria Brăila a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procuror.

“Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului CERCHIA IONUŢ-ŞTEFAN. Dispune luarea măsurii arestării la domiciliu a inculpatului”, se arată în soluția instanței.

Comentarii