stiri Braila – debraila.ro

AREST la domiciliu, cu brățară electronică, pentru un tânăr brăilean: s-a urcat la volan cu PERMISUL ANULAT! | Purice Bogdan este trimis în judecată în dosare DIICOT

Un tânăr brăilean, care s-a urcat la volan fără permis, a ajuns în arest la domiciliu, cu obligativitatea purtării unui sistem electronic de supraveghere.

Potrivit unor surse judiciare, individul este trimis în judecată în două dosare DIICOT, fiind acuzat de operațiuni cu substanțe psihoactive și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Pe 12 martie, în jurul orei 11:30, polițisti din cadrul Poliției Municipiului au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Independenței.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au stabilit faptul că brăileanul are dreptul de a conduce anulat.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Mai mult decât atât, în aceeași zi, polițistii din cadrul Biroului Rutier l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pe tânăr.

După 24 de ore petrecute în spatele gratiilor, individul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, care, însă, a fost respinsă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

“Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Purice Ştefan Bogdan cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat. Dispune arestul la domiciliu al inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. (…) Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: (…) să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Comentarii