stiri Braila – debraila.ro

Arbitrul brăilean Fuior ar fi jucat la PARIURI | Alți 6 arbitri și un observator sunt vizați de ancheta Federației Române de Fotbal

Șapte arbitrii și un observator din diverse colțuri ale țării sunt vizați de o anchetă a Federației Române de Fotbal (FRF). Aceștia sunt acuzați că ar fi jucat la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentele interne și internaționale.

În acest caz, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a publicat o listă pe care se află și arbitrul brăilean Cosmin Constantin Fuior (foto) din Liga 3, alături de doi arbitri din Liga 2, alți patru din Liga 3 și un observator din Liga 3.

ProSport menționează faptul că brăileanul este, de fapt, mai mult arbitru central decât asistent, având în vedere meciurile arbitrate în acest sezon. Are doar patru ca asistent și acestea sunt la nivel de juniori, iar ca arbitru central are 32 în diverse competiții – 9 fiind conduse în Liga 3. Ultima dată a fost la centrul meciului Dunărea Călărași – FC Voluntari II, la 1 aprilie 2023.

Potrivit Gazeta Sporturilor, arbitrii și observatorul ar fi jucat la pariuri sau ar fi deținut conturi deschise pe numele lor la diferite agenții de pariuri. 

AU IGNORAT AVERTISMENTUL ȘEFULUI ARBITRILOR

La începutul acestui an, mai arată sursa citată anterior, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) le-a transmis un ultimatum arbitrilor și „le-a dat termen două săptămâni să-l informeze despre conexiunea lor cu jocurile de noroc, în cazul de față cu pariurile”.

O mare parte dintre cei incriminați au dat curs „invitației” șefului CCA și și-au rezolvat problema. Au fost însă și alții, în special la ligile inferioare, care au sfidat mesajul șefului CCA, motiv pentru care au intrat în procedura de anchetă a Departamentului de Integritate al FRF, apoi au ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, cum este și cazul brăileanului Fuior.

Regulamentele din fotbalul românesc interzic categoric tuturor celor implicați în fenomen, de la antrenori, jucători și până la arbitri, să aibă cont la casele online sau să plaseze bilete.

Dosarele celor opt oameni din fotbal au rămas în pronunțare, astfel sancțiunile pe care le vor primi vor veni, cel mai probabil, zilele următoare.

Ce spune Articolul 60 – Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competițiilor:

– punctul 5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

În schimb, cei care au decis să „colaboreze în totalitate și în permanență cu FRF, ca parte integrantă a luptei sale împotriva acestui tip de acţiuni” se încadrează la „Articolul 60 bis – Integritatea meciurilor”: „Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancționează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni și penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei”.

Arbitrii anchetați de Comisia de Disciplină și Etică a FRF:

Comentarii