stiri Braila – debraila.ro

Anuntul primarului Dragomir: „Publicam HARTA STRAZILOR din Braila. Nu exista strada care sa figureze asfaltata in documente si, in realitate, sa fie neasfaltata”

Primarul Marian Dragomir a anuntat ca, luni, 21 noiembrie, la primele ore ale diminetii, brailenii vor gasi pe site-ul Primariei harta strazilor din municipiu, pe categorii: strazi cu asfalt, strazi cu piatra cubica, strazi cu pietris si strazi cu pamant. Decizia publicarii unei astfel de harti vine dupa ce au existat numeroase sesizari din partea cetatenilor cu privire la faptul ca exista strazi care apar ca fiind asfaltate, in acte, desi realitatea ar fi cu totul alta.

Edilul sustine sus si tare ca nu exsita astfel de situatii, precizand ca discutiile au pornit de la faptul ca, intr-adevar, exista strazi care sunt asfaltate doar pe trei sferturi din lungime, dand exemplul strazilor Valea Calugareasca si Industriei.

„Am spus inca din campanie ca vom face publica lista strazilor din municipiu. Toti brailenii o vor putea vizualiza sau descarca de pe site-ul Primariei. Harta va fi publica. Asteptam ca fiecare brailean sa verifice daca strada lui arata intr-un fel si la fel se regaseste si pe harta. Astept reactiile! Intai publicam harta si apoi sa facem discutii. Am gasit niste neconcordante in zona de la Caporalul Musat, unde au fost preluate terenurile de la unitatea militara, si acolo am lucrat mai mult un pic. Au fost cateva capete de strada, de 20-30 de metri, pe care a trebuit sa le vizualizam si sa le trecem corespunzatori, fiind diferentele acelea cand nu s-au imbinat proiectele pentru asfaltarea drumurile pe fonduri europene. Au mai ramas cativa metri fara asfalt. Nu exista strada care sa figureze asfaltata in documente si, in realitate, sa fie neasfaltata. Avem strada Valea Calugareasca, de exemplu, trei sferturi din strada e asfaltata si un sfert este neasfaltata, si de aici au plecat discutiile in care unii spuneau ca e asfaltata si altii ca nu e. La fel si pe alte strazi, ca strada Industriei, care are o bucata pavata cu piatra cubica si alta asfaltata, a spus Dragomir.

Comentarii