stiri Braila – debraila.ro

Anuntul primarului Dragomir despre asfaltari de strazi si parcari noi, la inceput de an | Unde se lucreaza deja

Primarul Marian Dragomir a anuntat, in cadrul primei conferinte de presa din acest an, ca vremea buna a permis inceperea lucrarilor de asfaltare a strazilor si trotuarelor din mai multe zone din municipiu. Eilul a vorbit si despre realizarea de noi parcari.

„Zona cuprinsa intre B-dul Dorobantilor, strada Plantelor, Calea Galati si strada Abatorului se afla in plin proces de reabilitare in ceea ce priveste carosabilul – strazile in integralitate, dar si trotuarele – pana la intrarea in bloc. De asemenea, in cartierul Calarasi IV au inceput lucrarile. Acolo, prima oara vom reabilita strada Celulozei, la fel cum am facut si strada Pietatii. Se lucreaza deja cu trei formatii pe Celulozei: se va asfalta integral, se schimba bordurile, trotuarele si amenajarea de spatii verzi – din Viziru pana la Santierul Naval si apoi dincolo de PIC, pana in locatia in care s-au oprit lucrarile la B-dul Dorobantilor. Vom reabilita si celelalte strazi astfel incat sa degrevam o parte din traficul din Bariera si cei care locuiesc in cartierul Calarasi IV sau in Viziru sa poata ajunge dimineata in zona Pietei Concordia foarte facil, evitand astfel traficul si aglomeratia din Bariera. In paralel, se mai lucreaza in cartierele Chercea, Radu Negru, Viziru, pe Calea Galati se monteaza bordurile si, de asemenea, pe Aleea Radu Negru. Vor continua lucrarile si in Obor – a mai ramas o strada de asfaltat, in Hipodrom – bretelele de legatura dintre Pietatii si strada Hipodrom si dintre strada Hipodrom si Dorobantilor”, a explicat primarul.

Totodata, Dragomir s-a aratat incantat de utilitatea aplicatiei online prin intermediul careia brailenii pot rezerva, plati si contracta parcarile de resedinta, subliniind faptul ca lucrarile de construire a unor noi parcari vor continua si in acest an.

„Din primavara vor incepe lucrarile la loturile 5, 6 si 7 de parcari. Sunt 1.500-1.800 de locuri noi de parcare care vor fi realizate anul acesta, completandu-le pe cele existente. Programul pentru rezervarea online a locurilor de parcare functioneaza fara probleme. Sunt sute de cetateni care au rezervat si platit online si, cu siguranta, lucrurile vor fi asa si in perioada urmatoare. In unele zone, parcarile s-au ocupat in procent de peste 90%, ca urmare a faptului ca totul este foarte transparent”, a declarat edilul.

Sursa citata a mai adaugat faptul ca se lucreaza si la construirea unor locuri de joaca moderne, dupa modelul celor existente deja, in mai multe cartiere, printre care Vidin, Hipodrom si Chercea.

Comentarii