stiri Braila – debraila.ro

Anunt OFICIAL | Cand INCEPE constructia podului peste Dunare | „Se va lucra 24 din 24”

Autoritatile brailene si tulcene, impreuna cu ministrul Finantelor Publice – Eugen Teodorovici, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar si board-ul companiei italiene Astaldi, au participat, vineri, la o intalnire de lucru pe tema podului suspendat peste Dunare, organizata in comuna Jijila din judetul Tulcea. 

Teodorovici a declarat ca astfel de intalniri vor avea loc lunar, „o data la Tulcea, o data la Braila”, anuntand ca „cel tarziu” pe data de 10 decembrie va fi emis ordinul de incepere a lucrarilor la pod.

„Acesta este termenul maxim, dar, daca reusim sa ne miscam mai repede, e posibil ca acest lucru sa se intample pana la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, data de la care efectiv se incepe lucrarea, adica veti vedea pe ambele maluri mobilizare de santier, echipamente aduse la fata locului, defrisare pe suprafata necesara, descarcari arheologice, absolut tot ce tine de inceperea unei lucrari. Se va lucra la acest pod, cum si azi (n.r. vineri) ne-au confirmat constructorii, 24 din 24, pentru ca termenul de 3 ani sa fie respectat”, a mentionat ministrul Finantelor.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, care a reprezentat Braila la intalnirea de la Jijila, a precizat ca descarcarea arheologica pe malul brailean al Dunarii s-a incheiat.

„Vom depune toate eforturile necesare, desigur legale, astfel incat lucrarile sa se miste intr-un ritm alert. Nu exista nici un pericol care sa puna in dificultate acest proiect!”, a mai aratat sursa citata.

Comentarii