stiri Braila – debraila.ro

ANUNT al primarului: FACTURI GRESITE | CUP Dunarea a furat aproape 1,5 milioane de lei din buzunarele a peste 7.500 de braileni. Alti 4.600 trebuie sa dea bani inapoi

7.567 de braileni au primit, in ultimii trei ani, facturi gresite de la Compania de Utilitati Publice „Dunarea”, incasand in plus nu mai putin de 1,4 milioane de lei. Cifrele au fost comunicate chiar de primarul Marian Dragomir, care, la inceputul acestui an, a dispus o verificare a facturilor emise pentru serviciile de canalizare, incluzand si taxa pe apa de ploaie.

Toata situatia a iesit la suprafata dupa ce un brailean a castigat definitiv un proces cu CUP „Dunarea” privind modul in care i s-a facturat apa pluviala. Atunci, instanta  a hotarat recalcularea facturilor pe ultimii 3 ani si returnarea sumelor constatate ca incasate suplimentar.

La inceputul acestui an, edilul a recunoscut faptul ca au fost folosite, in paralel, doua formule diferite de calcul a taxei pe apa de ploaie, desi ar fi trebuit sa se foloseasca doar una, vorbind despre „o incorectitudine”, nu o ilegalitate.

Totodata, 4.616 abonati au primit facturi cu sume mai mici decat cele pe care ar fi trebuit sa le plateasca. Acum, cei care au platit in fiecare luna mai putin, fara sa aiba vreo vina, vor da banii inapoi, respectiv peste 900.000 de lei.

„CUP <<Dunarea>> a incasat in plus, in cei 3 ani in care s-a facut verificarea, suma de 1.433.840 lei si are de incasat suma de 929.485 lei. De azi inainte nu vor mai fi astfel de situatii”, a anuntat primarul Marian Dragomir.

Deja CUP „Dunarea” a inceput sa trimita unora dintre brailenii carora li s-au calculat gresit facturile adrese prin care sunt anuntati, dupa caz, ca trebuie sa dea bani inapoi sau ca sumele platite in plus le vor fi scazute din facturile urmatoare.

„Cei care au sume platite cu „minus” au posibilitatea sa plateasca pe o perioada mai indelungata. Cei care au platit in avans vor avea posibilitatea sa faca o compensare: in loc sa plateasca luna viitoare, sa deduca din platile in avans facute anterior. Nu vor primi banii in mana pentru ca s-ar genera o situatie atipica la casierie”, a conchis edilul.

Comentarii