stiri Braila – debraila.ro

Antoaneta si Sorin Ionita, prim-vicepresedinti PNL, pleaca din partid si se alatura lui Orban: „PNL de azi, alaturi de PSD, nu este cel in care am crezut” | Ionita va conduce partidul lui Orban, la Braila

Doi dintre oamenii de la varful Organizatiei Judetene PNL vor demisiona din partid, alaturandu-se lui Ludovic Orban, care a anuntat, dupa plecarea din randul liberalilor, ca va pune bazele unei noi formatiuni politice.  Este vorba despre sotii Antoaneta si Sorin Ionita (foto), prim-vicepresedinti la nivel judetean si, respectiv, municipal. 

De la momentul in care fostul premier Florin Citu a castigat sefia PNL si pana la ruperea lui Ludovic Orban de partid, cei doi liberali si-au asumat, la modul cel mai evident, optiunea pro-Orban, in timp ce filiala s-a despartit, timid ce e drept, de fostul lider. Totul, in conditiile in care, in timpul campaniei interne, PNL Braila l-a sustinut, cel putin oficial, pe Orban, in detrimentul lui Citu.

„PNL de azi, alaturi de PSD, nu este cel pe care il cunosteam si in care am crezut. Domnul Ludovic Orban s-a luptat pentru ca aceasta coalitie nefireasca sa nu se nasca, dovada o stau toate interventiile dumnealui”, a afirmat Antoaneta Ionita, prim-vicepresedinte PNL Braila.

Surse politice au precizat pentru DEBRAILA.ro faptul ca Antoaneta Ionita, fost deputat in mandatul 2016-2020, va pune bazele partidului lui Orban in judetul Braila. 

Dupa ce Orban si alti 16 parlamentari PNL si-au anuntat demisia din partid, criticand in termeni duri alianta guvernamentala PNL-PSD, Antoaneta si Sorin Ionita au publicat pe retelele de socializare mai multe mesaje prin care arata clar ca vor parasi tabara liberalilor, printre care „Liberal, nu penelist!” si „Pleaca Ludovic Orban, plec si eu!”.

Comentarii