stiri Braila – debraila.ro

ANM: Pana pe 14 februarie, vremea va intra intr-un proces de racire | Prognoza pentru Muntenia

Vremea va intra intr-un proces de racire pana pe 14 februarie, cu temperaturi minime, in unele regiuni, de pana la -14 grade, dupa 15 februarie urmand ca temperaturile sa creasca usor, pana la maxime de 8 grade, potrivit unei prognoze a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 6-19 februarie.

In Muntenia, vremea se va raci accentuat incepand din 8 februarie, astfel ca valorile diurne vor deveni negative si se vor incadra intr-un ecart mediu de -4…-1 grad, iar cele nocturne vor cobori local sub pragul gerului, urmand a oscila in medie regionala intre -12 si -8 grade.

O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza temperaturile vor ajunge la medii de 0…2 grade, cele maxime si de -9…-7 grade, cele minime.

In perioada 7 — 9 februarie vor fi precipitatii pe arii extinse, moderate cantitativ, la inceput mai ales ploaie, apoi predominat ninsori. Ulterior acestui interval, probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusa, urmand ca dupa data de 15 februarie sa fie posibile din nou precipitatii mai frecvente.

Comentarii