stiri Braila – debraila.ro

ANM a anuntat posibil COD ROSU de ninsori si viscol pentru vestul judetului Braila

Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, a afirmat, in cadrul comandamentului de iarna de la Ministerul de Interne, ca exista posibilitatea ca, in cursul zilei de vineri, sa se emita cod rosu de ninsori si viscol pentru judetele Braila, Buzau, Ialomita si Vrancea.

„Modelele indica intervale de timp in cursul zilei de maine, in care, datorita intensificarilor de vant care pot depasi 90 de km/ora si in aceste conditii vizibilitatea sa fie spre zero, s-ar putea sa emitem o avertizare de vreme severa imediata de tip cod rosu, in intervalul posibil 8-14, pentru estul judetului Buzau, vestul judetului Braila, partea central nordica a judetului Ialomita si extremitatea de sud est a judetului Vrancea. De sambata este posibil sa emitem cod galben pentru o vreme deosebit de geroasa in special partea centrala, in partea vestica, sudica si estica a Romaniei. Aici vom avea – si nu numai, chiar si in sudul tarii – temperaturi deosebit de scazute, pentru ca maximele vor fi -17 – -10, iar minimele spre -24 – -12 grade, cu cele mai coborate valori in zonele deja cunoscute ca polul gerului din estul Transilvaniei si nordul Moldovei, a declarat Mateescu.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori pentru Bucuresti si alte 11 judete din sud-estul tarii, printre care si Braila, valabil vineri intre orele 02.00 – 18.00, si cod galben pentru alte 15 judete, care intra in vigoare joi, la ora 22.00, fiind valabil pana vineri, ora 20.00.

Comentarii