stiri Braila – debraila.ro

ANALIZĂ. Un fost liberal, despre șeful PNL Brăila, „bătăușul de Băragan” Popa: „A făcut mai multe transferuri de la PSD în PNL decât se fac la fotbal, pe unii momindu-i cu de ale gurii”

Adrian Tabarac (foto stânga), fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila și consilier local municipal până la sfârșitul anului 2020, a publicat, pe o rețea de socializare, o analiză cu privire la situația în care se regăsesc, la acest moment, foștii săi colegi de partid, liberalii, conduși de deputatul Alexandru Popa (foto dreapta). 

Tabarac „s-a rupt” de PNL în semn de protest față de nominalizarea lui Popa, fiul primarului comunei Cireșu, pe locul 1 pe lista partidului pentru Camera Deputaților. Astfel, la alegerile parlamentare din 2020, după plecarea din PNL, acesta a candidat independent tot pentru un mandat de deputat (n.r. 1.460 de voturi), numindu-l pe Popa, potrivit articolelor de la acel moment, „spaima comunei Cireșu”, „bătăuș de Bărăgan” sau „bombardier”

Acum, după aproape patru ani de la plecarea din conducerea PNL Brăila, Adrian Tabarac îl ironizează pe Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, în legătură cu discursul public anti-PSD și transferul unor PSD-iști în PNL.

„S-a lăudat că a curățat partidul de toți pesediștii, dar în realitate a făcut mai multe transferuri de la PSD în PNL decât se fac în campionatul de fotbal, promițându-le tuturor că va curge lapte și miere după ce va ajunge el însuși președinte al Consiliului Județean Brăila, pe unii momindu-i chiar pe loc (la transfer) cu <<de ale gurii>>”, a subliniat fostul PNL-ist.

Tabarac vorbește si despre posibilitatea ca, după modelul din județul Timiș – unde coaliția guvernamentală a hotărât că nu actualul președinte al Consiliului Județean, liberalul Alin Nica, va candida pentru un nou mandat, ci PSD-istul Alfred Simonis, cu sprijinul PNLliberalii brăileni să fie obligați să-l susțină pe social-democratul Francisk Iulian Chiriac pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Brăila.

„Cu o parte din PSD mutat în PNL Brăila, locurile rămase disponibile pentru liberalii adevărați au devenit o poveste de adormit copii, dar un motiv de mândrie pentru Popa. Ce nu știe încă Popa Alexandru – președintele PNL și nici tatăl sau Popa Radu – Primarul din Cireșu este că, cel mai probabil, în următoarele săptămâni vor fi obligați să-l susțină pe actualul președinte al Consiliului Județean, pe Francisk – Iulian Chiriac (PSD) pentru un nou mandat”, a mai arătat sursa citată.

Rămâne de văzut cum le va spune Primarilor care au trecut de la PSD la PNL

că totul a fost o joacă (cu tăurași ca la clasa a 8-a)

ANALIZA publicată de fostul liberal:

„Pentru a sprijini deciziile centrale, de la celălat capăt de țară, în județul Brăila, unde informațiile despre realitatea din țară ajung mai greu, PNL a decis să tureze motoarele campaniei electorale la maxim, fără să realizeze că această acțiune este prematură.

Ce va face oare în acest context Președintele PNL Brăila – Popa Alexandru care s-a lăudat că a curățat partidul de toți pesediștii, dar în realitate a făcut mai multe transferuri de la PSD în PNL decât se fac în campionatul de fotbal, promițându-le tuturor că va curge lapte și miere după ce va ajunge el însuși președinte al Consiliului Județean Brăila, pe unii momindu-i chiar pe loc (la transfer) cu ,,de ale gurii”?

Cu o parte din PSD mutat în PNL Brăila, locurile rămase disponibile pentru liberalii adevărați au devenit o poveste de adormit copii, dar un motiv de mândrie pentru Popa. Ce nu știe încă Popa Alexandru- președintele PNL și nici tatăl său Popa Radu- Primarul din Cireșu este că, cel mai probabil, în următoarele săptămâni vor fi obligați să-l susțină pe actualul președinte al Consiliului Județean, pe Francisk – Iulian Chiriac (PSD) pentru un nou mandat.

Rămâne de văzut cum le va spune Primarilor care au trecut de la PSD la PNL că totul a fost o joacă (cu tăurași ca la clasa a 8-a) și că adevăratele negocieri se fac la București, acolo unde PNL Brăila nu are acces nici până la ușa clădirii în care au loc discuțiile.

Cum se vor simți primarii Cojea Costică din Chiscani, Nicolae Ganea din Galbenu, Măcrineanu Ana din Viziru și alții ca ei ce vin fermecați de “vraja” lui Popa (ajunși să râcâie la ușă după spusele lui) când vor fi nevoiți să susțină candidații comuni ai PSD-PNL? Probabil prost.(i)”

Comentarii