stiri Braila – debraila.ro

Amenintata cu moartea de un consatean beat, o tanara din Ciresu a apelat la Politie

Un barbat din localitatea Ciresu s-a ales cu dosar penal, dupa ce, beat fiind, a amenintat-o cu moartea pe o consateanca de 20 de ani.

In weekend-ul trecut, pe 8 septembrie, politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Faurei au fost sesizati de catre o tanara din Ciresu, speriata de faptul ca un localnic, in varsta de 23 de ani, i-a pus gand rau.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat ca in urma unui conflict spontan intre cei doi, braileanul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, ar fi adresat amenintari cu moartea si acte de violenta.

Acum, barbatul risca sa stea in spatele gratiilor pentru o perioada de la 3 luni la 1 an.

Pentru a nu deveni victima, politistii au o serie de recomandari:

– evitarea companiei persoanelor alcoolice; pe cat posibil, fereste-te sa intri in conflict cu acestea, nu le jigni si nu le incuraja comportamentul agresiv;
– evitarea frecventarii locurilor unde se aduna persoane dubioase, se consuma alcool sau se practica jocuri de noroc; acestea sunt medii care favorizeaza comiterea de fapte ilegale;
– ocolirea grupurilor de persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau care manifesta comportament agresiv;
– evitarea certurilor cu persoane pe care le cunosti ca fiind violente; s-ar putea ajunge la lucruri grave, precum vatamari corporale sau chiar crime!

Sfaturi pentru a nu ajunge in postura de agresor:

Pentru a preveni implicarea ta in fapte cu violenta, care te-ar putea aduce in spatele gratiilor pentru o perioada de la 3 luni la 1 an, tine cont de urmatoarele sfaturi:
– daca stii ca devii violent atunci cand consumi bauturi alcoolice, nu ramane in bar pana iti pierzi controlul si nu mai esti constient de ceea ce faci;
– in trafic, da dovada de respect si toleranta;
– nu incerca sa iti impui punctul de vedere prin violenta;
– respecta opiniile celorlalti, nu tipa si nu folosi violenta atunci cand vrei sa-i contrazici;
– nu incerca sa iti rezolvi singur problemele si neintelegerile cu cei din jur!

Comentarii