stiri Braila – debraila.ro

AMENDĂ de 1.350 lei – PEDEAPSA pentru un șofer cu 0,84 mg/l. Judecătoria Brăila a ținut cont de vârsta bărbatului și lipsa antecedentelor penale

Un brăilean care s-a urcat băut la volan, fiind oprit de polițiștii de la Rutieră, a fost condamnat, la sfârșitul lunii trecute, la plata unei amenzi penale de 1.350 de lei. Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, instanța a ținut cont de „vârsta inculpatului și lipsa antecedentelor penale”.

Bărbatul de 48 de ani a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta fusese tras pe dreapta de oamenii legii pe 1 iunie 2022, în jurul orei 19:00, atunci când se afla la volanul unui autoturism marca Peugeot, pe o stradă din municipiul Brăila.

„Intrucât emana halenă alcoolică, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea suspectului cu aparatul alcotest, rezultând o alcoolemie cu valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, conducătorul auto a fost condus la UPU în vederea recoltării mostrelor de sânge, după ce şi-a exprimat consimţământul în acest sens”, a notat procurorul de caz în rechizitoriu.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, la momentul prelevării primei probe biologice, respectiv ora 19.15, șoferul avea o alcoolemie de 1,90 g‰, iar la ora 20.15, cu ocazia recoltării celei de-a doua probe biologice, avea o alcoolemie de 1,70‰.

Pe 30 octombrie, la aproape un an și jumătate de la momentul când a fost prins băut la volan, Judecătoria Brăila a pronunțat sentința.

„Instanţa va dispune amendarea acestuia cu amendă penală de 1350 lei 135 zilex 10 lei pe zi şi va atrage atenţia că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii poate fi înlocuită cu zile de închisoare”, se menționează în sentință.

Comentarii