stiri Braila – debraila.ro

Alexandru Jantea, viceprimarul Brailei: „Pana sa fiu viceprimar, am perceput discriminari de genul ”Sa-l amendam pe asta cu Dacia”. Politia Locala trebuie sa aiba o fermitate mai mare”

Alexandru Jantea Crican (PSD), cel care ocupa, dupa alegerea lui Marian Dragomir ca primar al Brailei, unul dintre cele doua fotolii de viceprimar, a declarat in cadrul emisiunii „Fata-n fata”, la Realitatea TV Galati-Braila, ca Politia Locala, institutie pe care o are in subordine, si-a schimbat viziunea, aratand ca politistii locali isi fac simtita prezenta in oras mult mai bine.

„Politia Locala trebuie sa isi faca simtita mai bine prezenta pe strazi si sa aiba o fermitate mai mare in a aplica legislatia, fara discriminari legate de faptul ca unul este nu stiu cine, „Hai sa-l amendam pe asta cu Dacia!”. Nu e un secret, eu m-am nascut in Braila, am trait in Braila. Nu doar ca am auzit, cand eram mai mic, mai tanar, am si vazut. Anumite inegalitati au fost percepute de mine si la momentul respectiv. I-am spus asta sefului Politiei. Cred ca toata lumea poate sa realizeze ca Politia Locala din Braila are o alta viziune acum si o alta aplecare asupra problemelor”, a spus Jantea Crican.

Viceprimarul a comentat si scandalul „Spalatorie auto la Politia Locala”, iscat la finele anului trecut. Alexandru Jantea Crican considera ca situatia a fost „denigratoare” pentru politistul nevoit sa ii spele masina sefului, aratand ca „un lider trebuie sa fie o persoana care sa conduca prin puterea exemplului, nu prin a-i inrobi sau sclavagi pe angajati”.

„Nu am considerat deloc normal ce se intamplase. Tine si de eticheta fiecaruia. Nu sunt de parere ca ar trebuie sa apelam la asemenea tertipuri, mai ales cand suntem intr-o functie de conducere. Directorul adjunct a fost taxat de opinia publica si s-a ajuns ca dumnealui sa paraseasca acel fotoliu. Atunci, directorul adjunct mi-a spus ca nu l-a pus el pe angajat sa ii spele masina, ci a fost dorinta acerba a angajatului. Nu a fost intentia angajatului, era o practica care se intamplase si in anii trecuti”, a conchis social-democratul.

Comentarii