stiri Braila – debraila.ro

ALESII BRAILEI! | Un consilier judetean s-a autodenuntat, de fata cu seful Politiei: a zis ca a luat spaga! | Iordache este cel care i-a numit nesimtiti ordinari si melteni pe brailenii anti-plic la medic

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache, cel care i-a numit „melteni”, „jegosi” si „nesimtiti ordinari” pe brailenii anti-plic la medic – afirmatii care au facut inconjurul presei centrale, a revenit in prim-plan, precizand public, chiar in plenul Consiliului Judetean, ca a primit „spaga” si ca a contribuit la numirea unui fost director al Autoritatii Rutiere Romane – Braila. 

In sala, in dimineata zilei de miercuri, atunci cand Iordache a pornit „balada autodenunturilor” se afla chiar seful Politiei, comisarul-sef Adrian Gluga. Astfel, Politia s-a autosesizat in urma declaratiilor facute de Stefan Catalin Iordache, deschizand dosar penal pentru abuz in serviciu si luare si dare de mita.

Stefan Catalin Iordache (foto) si-a schimbat foarte des opiniile cu privire la scena politico-administrativa, fiind cand de partea PSD, cand de partea PNL, insa, de fiecare data, a explicat faptul ca reprezinta interesele celor care l-au votat, desi „transformarile” aveau loc atunci cand ii erau afectate interesele personale. In trecut, inainte de a intra in politica, alesul local, in calitate de jurnalist si proprietar al unei publicatii online, a fost unul dintre cei mai apropiati „sfetnici” ai fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, perioada in care era conectat la robinetul cu bani publici si nu numai.

Sub privirile sefului IPJ, Iordache a afirmat ca Marian Sirbu, consilier judetean PNL, a fost pus director „printr-un concurs aranjat”, mentionand ca a contribuit personal la „operatiune”. Sirbu a fost, in urma cu aproximativ 10 ani, director al Autoritatii Rutiere Romane – Braila.

„Pe mine nu m-a pus partidul printr-un concurs aranjat…  cum l-ai castigat si tu pe ala. Cine te-a pus, ma, pe lista? Nu eu cu Cibu (n.r. Constantin Sever Cibu – fost primar al Brailei, al carui consilier personal a fost Iordache)? Ati uitat cum ati ajuns directori? (…) Pe ce lista? Pe lista aia in care ai devenit sef! da-ma in judecata, sa vad, pot sa aduc lista?”, a declarat consilierul judetean.

Si Stefan Catalin Iordache nu s-a oprit aici. A continuat sa se autodenunte, intrebandu-l pe consilierul judetean Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, daca i-a dat sau nu spaga. Totusi, Iordache nu a indicat si perioada cand ar fi primit „spaga”. Pana in 2016, cand ambii au devenit consilieri judeteni, Iordache era jurnalist si proprietar al unei publicatii online, iar Danaila viceprimar al municipiului.

„El (n.r. Alexandru Danaila) era cu spagile. Mi-ai dat spaga, da sau nu? Mi-ai dat, iti spun eu! Ba, mi-ai dat!”, a spus consilierul judetean.

Tot in sedinta legislativului judetean, Stefan Catalin Iordache a subliniat faptul ca nu a facut afaceri cu statul niciodata, fapt contrazis insa de realitate: in perioada cand Gheorghe Bunea Stancu – al carui „aparator” si „sfetnic” a fost o lunga perioada de timp, se afla in fruntea judetului, publicatia online detinuta de Iordache (n.r. Infobraila) a incasat bani publici de la o lunga lista de institutii, inclusiv de la cele aflate in subordinea Consiliului Judetean, precum Spitalul Judetean sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Totodata, inclusiv Concivia, Istru sau Hercules, firme controlate de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, au finantat publicatia online a lui Iordache.

De-a lungul timpului, mai multi politicieni, printre care si consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), au facut referiri publice la anumite inregistrari audio pe care Stefan Catalin Iordache le-ar fi realizat in timpul unor conversatii private, pe care, de altfel, consilierul judetean a recunoscut, tot public, ca le detine. S-a vorbit, tot public si in stransa legatura cu anumite contracte din bani publici sau cu functia pe care Iordache a detinut-o la HC Dunarea – cea de vicepresedinte, inclusiv despre faptul ca alesul local ar fi apelat la santaj, folosindu-se de publicatia on-line pe care o detine.

Iordache a pierdut, in prima instanta, dar si definitiv, o serie de procese pe care politicieni vizati de articole ale publicatiei sale le-au intentat, acuzandu-l de calomnie.

VIDEO | Consilierul care i-a facut nesimtiti ordinari pe brailenii anti-plic la medic: isi toarna VOTCA in pahar, iar apoi vorbeste in conferinta de presa! 

Comentarii