stiri Braila – debraila.ro

Alegeri in PNL Braila | Capatana, candidat la sefia O. Municipale: „Suntem una dintre cele mai slabe filiale, dar scandalul e mare!” | Despre Canciu: „Sa nu uite ca au incercat sa ma izoleze in partid”

Medic veterinar si consilier judetean, Marian Capatana si-a depus candidatura pentru fotoliul de presedinte al Organizatiei Municipale PNL. Alegerile vor avea loc pe 19 iunie, iar in cursa s-au mai inscris, in afara de Capatana, consilierul municipal Catalin Canciu si consilierul judetean Cristian Pricop.

Capatana s-a inscris in PNL acum un an de zile, dupa ce a castigat ca independent doua mandate de consilier judetean. La alegerile locale din 2020, medicul veterinar a deschis lista de candidati a liberalilor pentru Consiliul Judetean.

Trebuie precizat faptul ca Marian Capatana a fost si membru ProRomania, urmandu-l pe fostul premier Mihai Tudose atunci cand, dupa razboiul cu Liviu Dragnea, a plecat din PSD.

Consilierul judetean afirma ca s-a inscris in cursa pentru sefia filialei municipale pentru ca partidul s-a impartit in tabere, fapt care „isi pune o amprenta negativa in ochii cetatenilor”.

„In urma cu vreo doua luni, doua luni si ceva, avea loc o sedinta de excludere a unui membru PNL. Eram in mijlocul salii si parca se asezasera toti in stanga si dreapta, pana s-au evidentiat clar doua tabere, fiecare cu argumentele ei. Am sesizat ca se produce o ruptura, lucru care nu e de lauda. Am spus ca ce se intampla nu e in regula! Eu sunt impotriva excluderilor de orice tip si cred ca dialogul e cel mai bun. A continuat ruptura – aceasta miscare de excluderi, de polemici, de razboi. Mi-a consolidat ideea ca trebuie facut altceva. Trebuie sa ne simtim bine la partid, nu sa ne batem! Eu le spun colegilor de partid sa cautam situatia de mijloc si sa nu ne raportam la un individ, ci la organizatie. Eu sunt extrem de nemultumit de tot ce se intampla. Va fi greu de recuparat la capitolul imagine. Noi ne dam in stamba! Suntem una dintre cele mai slabe filiale, dar scandalul e mare. Eu nu am vazut o batalie pe proiecte. sentimentul pe care il am din interior este ca vorbim de o lupta personala, nu pentru un scop colectiv”, a declarat Capatana.

Liberalul, caruia contracandidatul Catalin Canciu i-a reprosat faptul ca nu a fost implicat in viata de partid, sustine ca a fost izolat in partid.

„Canciu nu are o experienta politica robusta. Eu pot vorbi de realizari. Am fost candidat independent, cu mii de voturi in spate. Am experienta politica in raport cu el. Catalin sa nu uite ca ei au incercat sa ma izoleze in partid. Dupa legerile locale, m-au dat afara din Biroul Politic Judetean. Nu stiu de ce au facut-o, poate ca nu sunt eu prea maleabil. Apoi, la parlamentare, eu mi-am dorit sa particip si mi s-a spus sa stau deoparte. Asta e realitatea si trebuie sa o spunem! Au fost numeroase sedinte la care nu am fost invitat. In scurtul timp al acestei campanii interne, am constatat ca intre baza partidului si varful partidului este o intrerupere a fluxului informational. Problematica cetatenilor nu ajunge la consilierul local si consilierul local nu o pune in dezbatere sau intr-un proiect de hotarare. De treaba asta, imi pare rau sa o spun, dar Catalin trebuia sa se ocupe pana acum. Am mai multa experienta. Celalalt contracandidat, doctorul Pricop, pot spune doar ca este un om deosebit, cu priza la oameni, insa nu l-am vazut desfasurandu-se politic. Totusi, eu ii apreciez pe amandoi. Faptul ca la niste alegeri interne am contracandidati doi intelectuli este un plus”, a mai adaugat sursa citata.

Cat despre ce va face in cazul in care va ajunge la conducerea filialei municipale, Marian Capatana vorbeste depre un program politic care sa duca partidul mai aproape de cetateni.

„Programul meu are doua puncte: un punct se refera la modul de lucru si al doilea la persoanele care se angreneaza la fenomen. Cei cu legitimitate sunt consilierii municipali validati si voi lucra cu ei. Am sa introduc un mecanism practicat in Occident. Fiecare consilier municipal va avea o zona din oras arondata si va elibera carti de vizite cetatenilor. In cartiere vom incerca sa gasim spatii pentru a organiza intalniri ale cetatenilor cu alesii locali PNL. Trebuie sa deschidem partidul catre cetateni, catre problemele lor. Daca intr-o sedinta de Consiliu Local Municipal, la o nevoie a unor oameni, ridici problema si o ridici corect administrativ, crezi ca actuala administratie nu va fi obligata sa isi intoarca fata catre acea problema si sa o rezolve? Opozitia va fi una constructiva, nu cu injuraturi, eu asa vad lucrurile”, a concluzionat PNL-istul.

DEBRAILA.ro va prezenta viziunea fiecaruia dintre cei trei candidati pentru presedintia Organizatiei Municipale PNL: Catalin Canciu, Cristian Pricop si Marian Capatana

Comentarii