stiri Braila – debraila.ro

Alegeri in PNL Braila | Canciu, candidat la sefia O. Municipale: „Fara maini intinse la PSD! Nu asa se face Opozitie” | Despre contracandidatul Pricop: „A fost intr-un joc dirijat de PSD!” | Despre razboiul din PNL: „Toata nebunia asta va disparea dupa alegerile interne”

Profesor de geografie, fost inspector scolar general, presedinte interimar al Organizatiei Municipale PNL, consilier local municipal si sustinator al lui Ludovic Orban, Catalin Canciu si-a depus candidatura pentru fotoliul de presedinte al filialei municipale. Alegerile vor avea loc pe 19 iunie, iar in cursa s-au mai inscris, in afara de Canciu, consilierii judeteni Cristian Pricop si Marian Capatana.

Liberalul spune ca isi doreste sa castige batalia interna pentru a face din Organizatia Municipala „o adevarata alternativa la administratia municipala PSD”, precizand ca, pana nu cu mult timp in urma, „PNL a fost multumit sa aiba o relatie de prietenie cu PSD decat sa fie un adversar redutabil”.

„O alternativa la PSD se poate construi doar cu oameni care cred in liberalism si care militeaza corect, adica in interesul partidului. Este foarte clar ca acest lucru nu s-a intamplat! Multi dintre colegii de partid nici nu au in vocabular numele „PSD”. Vreau sa aratam ca ideile si strategiile noastre sunt unele corect, in comparatie cu ce face PSD. Vreau ca in Organizatia Municipala sa derulam activitati care sa ne uneasca, sa lucram in echipa. Cand am venit la conducerea organizatiei, sediul era gol, insa usor, usor sedintele Biroului Politic Local au devenit extrem de interesante. Multi membri mi-au spus ca nu au fost bagati in seama, fiind invitati la partid doar atunci cand conducerea avea nevoie de ei, mai ales in campanie. Eu vreau sa cer parerea tuturor, vreau ca toti membri de partid sa isi aduca contributia la un proiect”, a declarat Canciu.

Totodata, candidatul afirma ca razboiul din Organizatia Judeteana, declansat de alegerile interne, se va incheia dupa data de 31 iulie, cand liberalii braileni il vor alege pe cel care ii va conduce. Lupta se da intre deputatul Alexandru Popa, un sustinator al lui Ludovic Orban si Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Municii, presedinte interimar al organizatiei si sustinator al premierului Florin Citu.

„In filiala, da, nu este liniste, insa eu sunt convins ca echipa noastra va castiga si toata nebunia si imaginea urata pe care o vedem in spatiul public va disparea. Stiu foarte bine ca si domnul deputat Popa isi doreste, ca si mine, o organizatie sanatoasa, care sa functioneze dupa principii si statut. Totusi, partea buna e ca efervescenta asta are si ceva sanatos, pentru ca duce la sedimentarea unor lucruri. PNL Braila nu trebuie sa mai fie filiala unei persoane! De aici a plecat si modul in care unii au ales sa procedeze… pentru ca pierd puterea pe care au folosit-o doar in scop personal, nu pentru partid. Brailenii nu asta asteapta de la noi, ci sa fim credibili. Nu trebuie sa stam cu mana intinsa la PSD pentru o sinecura. Aia nu e Opozitie, ci stransa legatura, daca pot spune asa”, a mai adaugat sursa citata.

Catalin Canciu considera ca unul dintre contracandidatii sai, respectiv Cristian Pricop, candidatul taberei care il sustine pe premierul Florin Citu pentru sefia PNL, a fost parte „a unui joc dirijat de PSD”, in timp ce lui Marian Capatana ii reproseaza faptul ca nu a fost implicat in viata de partid.

„Eu ma bucur ca am contracandidati, ca asa e sanatos intr-o democratie. Problema unei organizatiei este ca un presedinte, spre deosebire de un membru simplu, trebuie sa fie permanent la partid, ceea ce nu am vazut la cei doi colegi ai mei. Domnul Capatana a venit pe 6 decembrie, in seara alegerilor parlamentare, insa domnul Pricop nu a venit deloc. Trebuie sa lasi multe din lucrurile de acasa si de la serviciu pentru ca partidul sa fie principala preocupare. Domnul Pricop era preocupat sa obtina presedintia Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean, cu sprijinul PSD. Parca noi suntem prosti si nu intelegem ca jocul a fost dirijat de PSD. PNL a facut propuneri pentru fiecare consiliu de administratie si n-am obtinut niciun vot, insa domnul Pricop a fost ales presedinte la spital. Va aduceti aminte ca renuntat abia dupa ce i-am cerut public sa renunte la sefia consiliului de administratie. Era o capcana a PSD, pentru ca in campanie sa ne reproseze faptul ca si noi am avut o implicare in conducerea Spitalului Judetean. Eu nu vad cum Opozitie se face stand cu mana intinsa la PSD!”, a concluzionat Canciu.

DEBRAILA.ro va prezenta viziunea fiecaruia dintre cei trei candidati pentru presedintia Organizatiei Municipale PNL: Catalin Canciu, Cristian Pricop si Marian Capatana

Comentarii