stiri Braila – debraila.ro

Agenți de pază prinși beți, dormind sau fără contracte de muncă | Acțiune Poliție-ITM: amenzi în valoare totală de peste 75.000 de lei

În noaptea de 4 spre 5 noiembrie, în intervalul orar 22:00-06:00, poliţiști din cadrul Serviciului Ordine  Publică și inspectori ITM au desfășurat o acțiune comună pe linia respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor.

În urma activităților desfășurate, oamenii legii și inspectorii de muncă au verificat 65 de obiective asigurate cu pază, 71 de agenți de securitate, 2 stații de comercializare carburanți, 2 echipaje de intervenție privată și 2 alarmări.

În total, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.400 de lei.

Exemple de constatări ale polițiștilor:

1. Au fost verificați mai mulți agenți de pază, unul dintre aceștia fiind găsit dormind, iar altul sub influența băuturilor alcoolice, astfel că au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 600 de lei.

2. O societate de pe raza comunei Viziru nu a efectuat controale asupra dispozitivului de pază  prin personal anume desemnat, zilnic și nu a asigurat documentele din serviciul de pază, fiind sancționată cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

3. O societate de pe raza municipiului nu a respectat cerințele minimale de securitate, prin aceea că unitatea nu era dotată cu seif pentru depozitarea valorilor monetate, iar sistemul de alarmă nu era conectat la un dispecerat de monitorizare cu echipă de intervenție, fiind sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Teritorial se Muncă au constatat faptul că o societate nu avea încheiate contracte individuale de muncă pentru 3 agenți de securitate care desfășurau activități de pază, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 de lei, iar o altă societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.500 de lei pentru neconformități în domeniul relațiilor de muncă.

Comentarii