stiri Braila – debraila.ro

Afaceristul pus la zid de primarul Brailei RASPUNDE: „Un destept poate sa ia lectii de la un PROST, invers e mai greu” | Edilul declarase ca nu primeste lectii de la omul de afaceri

Dupa ce primarul Marian Dragomir a lasant un atac virulent la adresa afaceristului Cristian Lucilius Niculae (foto), care l-a criticat public, ironizand pe retelele de socializare faptul ca Braila a primit la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania titlul onorific de capitala a antreprenoriatului romanesc, Niculae i-a dat replica edilului.

Cel acuzat ca „si-a falimentat propria firma” si „a lasat foarte multi parteneri de afaceri cu sume neachitate” spune ca „un destept poate sa ia lectii de la un prost, invers e mai greu”, facand referire la o declaratie a lui Dragomir, care preciza faptul ca nu accepta lectii de antreprenoriat de la omul de afaceri.

„Poate domnul primar ar trebui sa stea de vorba cu consilierii dumnealui din domeniul juridic si sa-l ajute, pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie de ajutor. Apropo de lectii, exista in folclor o vorba care spune asa: <<Un destept poate sa ia lectii de la un prost, invers e mai greu!>>. Aici mai trebuie sa facem o clarificare care, iarasi, daca domnul primar ar vrea s-o caute pe Google, s-ar putea sa-i ia cam mult. Probabil, ar trebui sa mai mearga pe la scoala! Si la scoala sigur va invata care este diferenta dintre un asociat sau actionar si un administrator. Exista firme care au nu 2 asociati, cum a fost cazul firmei la care se refera domnul primar, ci au 200 de asociati sau actionari si este doar un singur administrator sau 2 sau 3 sau 5. In clipa in care o asemenea afacere intra in insolventa sau da faliment, este raspunzator administratorul, cel care a semnat”, a declarat Niculae.

Afaceristul, care este si unul dintre reprezentantii societatii civile, a prezentat istoricul firmei mentionate de primarul Dragomir, precizand ca nu este vorba despre o societate care „s-a infiintat astazi, a facut un contract cu statul si a dat faliment dupa 6 luni”.

Sursa citata a mai adaugat faptul ca „Google s-ar putea sa joace feste”, trimitere directa la explicatia edilului atunci cand a fost intrebat de unde a obtinut datele despre istoricul lui Niculae.

„Eu am intrat in actionariatul firmei in 2005. Din 2006 si pana in 2016, firma a avut o medie de 98 de angajati pe an si o cifra de afaceri totala – de la infiintare si pana la intrarea in insolventa, de 20 de milioane de euro. La apogeul activitatii, anii 2010-2011, firma era unul dintre cei mai mari 10 producatori de patiserie de lunga durata, fursecuri mai pe scurt, din Romania. aveam in protofoliul 80% dintre marile lanturi de supermarketuri. Ca in orice proces viu, lucrurile sunt imprevizibile. Cumva, din august 2010 si pana in august 2011, pretul fainei a crescut de la 7.600 lei plus TVA la 16.000 lei, adica mai mult decat dublu. Acolo au fost niste decizii manageriale proaste pe care eu nu i le-am reprosat administratorului; mi le-am asumat, drept pentru care platesc si acum, ca asociat”, a conchis omul de afaceri.

Comentarii