stiri Braila – debraila.ro

Afaceristul brailean Cosmin Focsa, 9 ani de inchisoare CU EXECUTARE | In prima instanta, primise 3 ani CU SUSPENDARE

Lovitura grea pentru afaceristul Cosmin Focsa, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru evaziune fiscala. Curtea de Apel Galati a dat, la inceputul saptamanii trecute, sentinta definitiva in dosarul in care braileanul este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 7 milioane de lei.

Judecatorii galateni au desfiintat decizia primei instante – Tribunalul Braila, prin care primise o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, condamnandu-l pe Focsa la 9 ani de inchisoare cu executare.

Potrivit procurorilor DNA Galati, in perioada aprilie 2005 – septembrie 2007, afaceristul a inregistrat in evidenta contabila a firmei sale 138 de facturi fiscale care nu atestau o situatie de fapt reala.

„In urma verificarilor fiscale incrucisate s-a constatat ca societatile emitente ale facturilor erau firme fantoma, iar achizitiile cerealelor evidentiate ca vandute au fost facute de la persoane fizice, in scopul deducerii taxei pe valoarea adaugata si reducerii impozitului pe profit”, au mai aratat anchetatorii.

Trebuie mentionat faptul ca Focsa este trimis in judecata si intr-un alt dosar instrumentat de DNA Galati, pentru savarsirea infractiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente false sau declaratii false in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la comiterea faptei de fals intelectual. Mai exact, cu ajutorul unor documente false, ar fi obtinut fonduri nerambursabile pentru o suprafata de teren agricol pe care nu o detinea in realitate.

Comentarii