stiri Braila – debraila.ro

Aeroportul Galați-Brăila | Chiriac, șeful CJ: “S-a încheiat procedura de desemnare a unei asocieri de firme pentru efectuarea studiului de fezabilitate” | Aeroport de persoane și mărfuri – ce studii vor fi realizate

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, a anunțat, pe o rețea de socializare, faptul că “s-a încheiat procedura de desemnare a unei asocieri de firme pentru efectuarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiție “Aeroportul Internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare studiu de fezabilitate”.

Câștigătorul licitației este o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare și hidrologice. Totodată, în cadrul aceluiași contract, se vor realiza și activități de proiectare pentru terminal cargo și de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalații, sisteme de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu, instalații electrice și proiectare-relocare utilități.

Proiectul aeroportului este inițiat de autoritățile locale din județele Brăila și Galați, respectiv cele două consilii județene, care sunt și parte a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud. Un alt proiect al asociației menționate este construirea drumului expres care va lega Galați și Brăila de Autostrada Soarelui.

Aeroportul Galați-Brăila va fi amplasat în județul Galați, însă la o distanță mică de municipiul Brăila.

“De acest aeroport ar putea beneficia persoane și mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova”, a precizat Chiriac.

Licitația a fost lansată pe 30 iunie 2022, iar valoarea estimată a achiziției este de 32,1 milioane de lei. Durata prevăzută a contractului este de 270 de zile (circa 9 luni).

Comentarii