stiri Braila – debraila.ro

Adio, ninsori | Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani – ANM

Regimul termic va continua sa oscileze pe durata urmatoarelor doua saptamani, arata prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie, valabila pentru perioada 25 ianuarie – 5 februarie,  insa vremea va avea, in general, tendinta de incalzire, iar temperaturile maxime vor trece de zero grade in majoritatea zonelor, in timp ce precipitatiile anuntate vor fi slabe si trecatoare.

In Muntenia, in primele doua zile ale intervalului, se vor inregistra in medie temperaturi maxime in jurul a zero grade Celsius, valori apropiate de mediile climatologice.

Ulterior, vremea se va raci, astfel ca, in perioada 25 — 27 ianuarie, vor fi maxime, in medie, ce vor varia intre—3 și—2 grade. Totusi, incepand cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor creste usor si treptat si se vor situa, in general, in jurul unei medii regionale intre 2 si 4 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, in medie, intre—8 și—5 grade, cu exceptia noptilor de 26 si 27 ianuarie, cand vor cobori sub pragul gerului pana la medii de la—12 la—10 grade, dar si ultimele doua nopti, cand vor tinde spre o medie de—4 grade.

In jurul datei de 26 ianuarie, pe spatii restranse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe si trecatoare va fi destul de redusa.

Comentarii