stiri Braila – debraila.ro

Activitatea pe 2015 a criminalistilor braileni, oamenii de stiinta ai Politiei: 54 de persoane au mintit la detectorul de minciuni

Pe parcursul anului 2015, sub coordonarea Institutului National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane, criminalistii braileni au reusit sa realizeze peste 300 de identificari de persoane si obiecte, in cadrul a aproape 230 de dosare penale.

Ei sunt oamenii de stiinta ai Politiei, cei care descifreaza urmele si le pun cap la cap pentru aflarea adevarului.

Anul trecut, specialistii criminalisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean s-au deplasat in teren in 4.275 de cazuri, din care 3.112 cercetari la fața locului, de unde au fost ridicate peste 250 de urme dactiloscopice, grafoscopice, traseologice si balistice.

Criminalistii au reusit sa realizeze 301 identificari de persoane si obiecte, in cadrul a 228 de dosare penale.

In cazurile cercetate in anul 2015 au fost identificate in sistemul AFIS 2000 (Sistemul automat de identificare a amprentelor digitale) 93 de persoane banuite in 91 de fapte. De asemenea, au fost intocmite si implementate 1.285 de fise in baza de date IMAGETRAK (sistem de recunoastere faciala).

Laboratorul de detectie a comportamentului simulat, cunoscut ca detectorul de minciuni, a fost solicitat pentru un numar de 80 de cauze penale si au fost examinate 142 de persoane, din care 54 au mintit, incercand sa-i induca in eroare pe oamenii legii.

Institutul National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane este Punct National de Contact pentru schimbul automat de date genetice si dactiloscopice cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Comentarii