stiri Braila – debraila.ro

Actiunea „Blocada” in judetul Braila: Amenzi de peste 300.000 de lei si sute de soferi trasi pe dreapta

Politia Romana continua actiunea “Blocada”, actionand pe sectoarele de drum cu trafic intens. Intr-o saptamana, politistii au constatat peste 70 de infractiuni, au aplicat aproape 150 de sanctiuni contraventionale, au retinut 27 de permise de conducere si au retras 10 certificate de inmatriculare.

Actiunea “Blocada” se desfasoara, in perioada iulie – august 2016, ca urmare a intensificarii tranzitului catre zonele turistice si localitatile de domiciliu ale cetatenilor romani care lucreaza in strainatate si a cresterii valorilor de trafic, in vederea diminuarii riscului rutier si fluidizarii circulatiei pe principalele drumuri nationale care fac legatura cu statele vecine.

Astfel, in perioada 1-7 august, aproape 480 de politisti braileni de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale, de la investigarea criminalitatii economice, transporturi, din cadrul formatiunii arme, explozivi si substante periculoase si luptatori pentru actiuni speciale au actionat zilnic, desfasurand 44 de activitati specifice.

S-a actionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, a regulilor privind efectuarea depasirilor si a celor privind acordarea prioritatii de trecere a vehiculelor si pietonilor, precum si pentru identificarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

In cele 7 zile, politistii braileni au constatat 75 de infractiuni, dintre care 11 in flagrant, iar 61 din totalul infractiunilor constatate au fost de natura judiciara si 9 la regimul circulatiei rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 1.039 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 328.646 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 200 de lei.

Politistii au intervenit si au aplicat 147 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, 2 sanctiuni pentru fapte prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

In urma celor 6 filtre rutiere instituite, politistii au aplicat 863 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool, 287 pentru incalcarea regimului legal de viteza si 45 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea.

Ca masura complementara, politistii au retinut 27 de permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool si 7 pentru viteza, fiind retrase 10 certificate de inmatriculare.

Comentarii