stiri Braila – debraila.ro

5 perchezitii in judetul Braila / Prejudiciu de peste 10 milioane de euro intr-un dosar cu firme din 11 judete si din capitala

Poliţisti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectueaza, marti dimineata, 82 de percheziţii pentru probarea activitaţii unei grupari infractionale, banuite ca ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de lei, prin evaziune fiscala. 5 dintre perchezitii au loc in judetul Braila.

Nu mai putin de 240 de politisti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judetean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza cele 82 de perchezitii la domiciliile a 48 de persoane banuite de evaziune fiscala, precum si la sediile firmelor pe care le administreaza.

Percheziţiile se desfasoara pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucuresti (20) si a judetelor Braila (5), Dambovita (7), Giurgiu (6), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanta (1), Mehedinti (1),Hunedoara (1) si Prahova (1).

Totodata, oamenii legii pun in executare 28 de mandate de aducere si citeaza, in vederea audierii, 20 de martori.

„In fapt, in perioada 2014-2016, membrii gruparii ar fi infiintat 11 societati cu comportament fantoma si ar fi emis facturi care nu au la baza operaţiuni reale catre peste 200 de firme beneficiare, de pe raza judetelor mentionate, acestea din urma avand ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comertul cu diferite produse alimentare si nealimentare, constructii si presari servicii. Din cercetarile efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov a reiesit faptul ca administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Cei in cauza sunt banuiti ca ar fi introdus in circuitul financiar evazionist a unor mari cantitati de deseuri metalice colectate, fara documente de proveninta si sub valoarea de piata. Astfel, cantitatile ar fi fost inregistrate doar scriptic in contabilitatea firmelor fantoma si tranzactionate fictiv intre acestea.

„Din investigatii a reiesit ca membrii gruparii ar fi perceput in schimbul activitatii infractionale desfasurate un comision ce ar fi variat intre 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societatilor fantoma, respectiv peste 200.000.000 lei”, se mai arata in comunicatul citat.

Persoanele in cauza urmeaza sa fie conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov.

Comentarii