stiri Braila – debraila.ro

22 de ani de închisoare: A VIOLAT și OMORÂT o femeie de 95 de ani | Monstrul spune ca avea chef de sex și că a ales la întâmplare casa | Tribunalul Brăila: „A acționat într-un mod extrem de violent”

La sfârșitul anului trecut, Tribunalul Brăila l-a condamnat la o pedeapsă de 22 de ani și 3 luni de închisoare pe un recidivist care a ucis și violat o femeie de 95 de ani. Faptele oribile s-au petrecut în orașul Ianca, chiar în casa bătrânei, în noaptea de 6 spre 7 mai 2023.

Mircea Constantin (foto), în vârstă de 36 de ani, originar din satul Dedulești – comuna Mircea Vodă, locuia în Ianca, la domiciliul surorii sale, din decembrie 2021, când ieșise pe porțile închisorii. A fost eliberat condiționat de Judecătoria Brăila, deși ispășea o pedeapsă de 12 ani, tot pentru omor. 

Potrivit rechizitoriului, individul, „pe fondul stării de ebrietate voluntare, a pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea şi locuinţa victimei, unde, prin constrângere fizică, respectiv loviri active repetate şi intense în zona capului şi a corpului, a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale normale şi anale”.

Medicul legist a stabilit că moartea bătrânei a fost cauzată atât de multiplele lovituri primite, cât și de agresiunea sexuală. 

După ce s-a descoperit cadavrul, Mircea Constantin a fugit din Ianca, fiind prins de polițiști într-un tren cu destinația București.

În fața anchetatorilor, bărbatul a oferit o explicație cu adevărat tulburătoare pentru faptele comise.

„Mă aflam în stare de ebrietate şi m-am gândit că trebuie să întreţin raporturi sexuale. (…) Nu am ales dinainte imobilul sau persoana cu care doream să întreţin raporturi sexuale”, a mărturisit acesta.

Revenind la sentință, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe individ la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, la 6 ani de închisoare pentru viol și la 9 luni de închisoare pentru violare de domiciliu, rămânând, după contopire, o pedeapsă de 22 de ani și 3 luni. Totodată, Mircea Constantin va executa și restul de 989 zile din pedeapsa pentru care, la sfârșitul anului 2021, fusese dispusă eliberarea condiționată.

„Instanţa constată modul extrem de violent în care inculpatul a înţeles să acţioneze pe fondul stării de ebrietate voluntare pentru a-şi atinge scopul cu care pătrunsese fără drept în locuinţa victimei, respectiv întreţinerea de raporturi sexuale, având în vedere multiplele leziuni cranio-cerebrale şi toraco-pulmonare suferite de victimă anterior acţiunii de viol. De asemenea, instanţa constată periculozitatea infractorului sporită de starea sa de recidivă, creată tot pe fondul săvârşirii anterior, a unei alte infracţiuni de omor, modul de suprimare a vieţii victimei fiind acelaşi, respectiv multiple lovituri în zona capului şi a toracelui”, a notat judecătorul care a pronunţat sentinţa.

Comentarii