stiri Braila – debraila.ro

17 elevi chiulangii, dusi la ore de politisti, dupa o actiune in scolile din tot judetul

In cadrul actiunilor din ziua de miercuri, 11 mai, politisti braileni de ordine publica, de la rutiera si prevenire au desfasurat, la nivelul judetului Braila, 32 de activitati cu caracter preventiv-educativ in cadrul orelor de curs, 28 in mediul urban si 4 in mediul rural.

Au fost dezbatute 12 teme privind siguranta elevilor in mediul online, consecintele unui comportament delincvent si raspunderea penala a minorilor, precum si modul de recunoastere a unor situatii de pericol.

Oamenii legii au depistat 17 elevi care absentau de la cursuri nejustificat si au intocmit 3 informari catre unitatile de invatamant la care acestia sunt inscrisi.

De asemenea, au fost efectuate 21 de controale pe linia respectarii prevederilor legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si au fost aplicate 28 de sanctiuni contraventionale, dintre care 8 pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 18 pentru abaterile comise la regimul circulatiei rutiere, iar restul la alte acte normative.

Aceste activitati se desfasoara in sistem integrat, impreuna cu alte forte din cadrul celorlalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne si politisti locali, precum si cu alti parteneri, inclusiv asociatiile parintilor, elevilor si conducerea unitatilor de invatamant.

Comentarii