stiri Braila – debraila.ro

12 ani de INCHISOARE pentru boschetarul Dan Distrusu’ | Si-a omorat prietenul de pahar. Motivul: s-au certat pe spirt!

Dupa 5 luni de la momentul in care un om al strazii a fost ucis in incinta unui punct termic dezafectat din cartierul Hipodrom, Tribunalul Braila a pronuntat sentinta. Criminalul Dragos Corbeanu, poreclit „Dan Distrusu”, a fost condamnat, pe 27 aprilie, la 12 ani de inchisoare. 

Crima s-a produs in noiembrie 2019. Nicusor Roscan, in varsta de 61 de ani, a baut cot la cot cu cel care avea sa-i devina calau, inclusiv alcool sanitar. La un moment dat, cei doi s-au incaierat, victima acuzandu-l pe Corbeanu ca a dat pe gat prea mult spirt, terminand inclusiv „rezerva” pentru a doua zi.

Desi, pentru o scurta perioada de timp, spiritele s-au calmat, conflictul s-a reaprins, cu aceleasi reprosuri, moment in care „Dan Distrusu” si-a calcat in picioare, la propriu, prietenul, pana cand si-a dat ultima suflare. Ucigasul s-a culcat in punctul termic, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

A doua zi, abia la orele serii, politistii, sesizati prin apel 112, au descoperit cadavrul. Trupul neinsufletit a fost transportat la morga pentru necropsie, medicii legistii stabilind ca victima a fost lovita cu picioarele pana cand coastele i s-au rupt si i s-au infipt in plamani.

Dan Distrusu a fost prins la scurt timp, iar procurorii l-au retinut pentru 24 de ore, iar instanta a emis mandat de arestare preventiva.

Din 12 noiembrie si pana in prezent, Dan Distrusu’ a stat in spatele gratiilor. Dupa cum am mentionat, pe 27 aprilie, judecatorii primei instante au pronuntat sentinta: 12 ani de inchisoare, condamnarea fiind cu acord de recunoastere. Se pare ca cigasul a avut o atitutine sincera in fata anchetatorilor.

Sentinta definitiva va fi pronuntata de Curtea de Apel Galati.

Comentarii