stiri Braila – debraila.ro

1 milion de lei pentru DEZINFECTAREA scarilor de bloc si strazilor din Braila | Primarul: „Banii, din fondul de rezerva si de la festivaluri”

1.000.000 de lei au fost alocati actiunilor de dezinfectare a blocurilor si strazilor din municipiu, dar si pentru montarea de dispensere cu solutii dezinfectante la toate cele peste 4.000 de scari de bloc.

Bugetul Primariei a fost rectificat in cadrul unei sedinte de indata a Consiliului Local Municipal, care s-a desfasurat, in cursul zilei de marti, prin videoconferinta. 750.000 de lei au fost luati din fondul de rezerva, iar 250.000 de lei de la activitatile cultural-artistice anulate, printre care Festivalul Florilor, Festivalul Dulciurilor sau Festivalul International al Muzicilor Militare, anulate din cauza pandemiei.

Primarul Marian Dragomir a precizat, pe o retea de socializare, faptul ca vor fi dezinfectate in continuare si strazile, „la fel cum fac toate tarile”.

„Banii vor fi folositi pentru dezinfectarea scarilor de bloc si a strazilor cu solutii omologate de Ministerul Sanatatii, la fel cum fac toate tarile. Vom ignora ultima postare a ministerului privind faptul ca spalarea strazilor nu combate COVID 19. Daca prin Ordonanta Militara suntem obligati sa dezinfectam scarile de bloc (domeniu privat), de ce sa nu dezinfectam si strazile? Dezinfectarea celor peste 4.000 de scari de bloc a inceput si va continua permanent. Va rugam sa folositi dispenserele cu solutie dezinfectanta cu eficienta si responsabilitate si sa ne transmiteti imagini cu persoanele care le vandalizeaza sau le fura”, a scris edilul.

Recent, dupa ce, timp de aproape o luna de zile, in mai toate orasele din tara s-au desfasurat actiuni de dezinfectare a strazilor, Ministerul Sanatatii a anuntat ca actiunea nu ar ajuta la combaterea noului coronavirus.

Comentarii